Finnmark, takk for oss! Hei Finland! Også furu da!

1,486 total views, 2 views today

FUUURUUUU!!!!!

Vi har venta på furu, snakka om furu, leita etter furu, savna furu, drømt om furu – ja, i mange miiiil har vi drømt om å få øye på den første furua. For ellers er det iallfall nok bjørk her!

Så sto den plutselig der, ensom og i all sin prakt, blant haugevis av sine superfjerne slektninger fra lauvtrefamilien! For en glede da vi oppdaget den. En historisk dag. Søndag 26. mars kan herved skrives inn i historiebøkene spesielt for tilhengere av bartrefamilien! Komisk egentlig at det skal stå en ensom furu midt i laget! Katokeino var adressen. Stabbursdalen trodde vi skulle by på furuskog. Det er mulig den gjør det,  men ikke der vi gikk de 6 dagene vi tilbragte der.

Lørdag 25. mars

Dette var dagen for avreise fra Kautokeino på Arctic Motell og Kautokeino Camping. Marit Kristensen er sjef der! Du verden for ei dame, for en mottagelse, for en raushet!

Triveligste Marit Kristensen

Anbefaler alle som skal overnatte å ta turen til campingen hennes! Hun har drevet campingen i 51 år og har til de grader lyktes med det,. Tusen takk snilleste du! <3

Det var en grei jobb å dra fra Kautokeino, sjøl om hver pulk var på nærmere 100 kg, fordi vi fant skuterløyper og skiløyper vi kan følge på Kautokeinoelva. Også sol!! For en glede. Vi  koser oss og Leidy syntes det var artig og få dra! Vi gikk ca 1,5 mil før vi tok natta.

Jonna Utsi

Vi var slitne og sovna i 20-tida. Klokka 2130 våkna vi av at en skuter kom kjørende og stoppet. Plutselig hørte vi «Hallo, snakke dåkker norsk?» Det var godeste Jonna Utsi, som var på vei hjem for kvelden etter og ha vært og sjekket reinsflokken sin. Han kom innom teltet ei halvtimes tid og vi slo av en hyggelig prat. I forhold til veien videre mot finskegrensa hadde han noen innspill og gode ideer. Trivelig og nyttig! Tusen takk snille Jonna! =)

 

Søndag 26. mars

Denne dagen var det bare å dra til og finne riktig vei mot Finland. Vi kom oss på riktig kurs. Sola strålte idag også, temperaturen var rundt -2 og det var en kald vind. Begynner å ligne på påsketur! Hurraaaa!

Vi fulgte skuterspor da, så vi kom oss langt. Leidy er god til å dra idag også. Hun blir avledet av deilig rypelukt innimellom, men er lett å lede inn på rett spor. Super dame det der! Takknemlig for å ha henne med på tur!

Det var meldt storm, så vi slo leir i 4-tida. På høy tid. Vi vurderte å ligge på et vann og få fisket, men vi så allerede vinden pisket opp snøen godt, så vi valgte å ligge i le i skogkanten. Satte opp teltet mot vinden, og vi hadde ei fin natt.

Mandag 27. mars

Finland kommer stadig nærmere! Vi gikk fortsatt i skuterspor til Guataloppa. Da var det slutt på sporene og vi navigerte etter kompass og GPS og kart mot den åpningen vi hadde fått anbefalt. Vi er altså avhengig av å treffe på åpningen til Finland faktisk! Det er snorbent gjerde som skiller Norge og Finland, og det er flere kilometer mellom hver port. Da vi hadde gått 16-17 kilometer var det vel 2 kilometer til grensa, men vi var begge slitne og det begynte å blåse opp, så klokka 1630 slo vi leir.

Tirsdag 28. mars

Idag skal vi til Finland. Kroppene begynner å bli litt slitne etter lange harde dager på ski med tunge pulker, så etter ei times tid når vi ser ei hytte ved grensegjerdet bestemmer vi oss for å stoppe der. Soveposene er veldig fuktige etter kondens og trenger tørking. Det er fortsatt 6 mil til Kilpis, så vi bestemmer oss for å stoppe, tenne opp , tørke utstyr og være over. Ved er det ikke all verden av, men Rune tar øksa og Leidy med og går i veaskogen. Ordner seg. Det er ikke all verden til standard her, men det er godt å komme inn. Det er forsvaret og politiet som eier hytta, og den fungerer som nødbu. Men i morgen blir det Finland. Vi er nå så nær at vi ser til Finland.

So long happy people! See you in Suomi Finland or Sweden!

4 Comments

 1. Fantastiske dere 🙂
  Tror alle og enhver som gledes over denne bloggen selv føler på det dere nå opplever – godt beskrevet .
  NB! Trengs noen råd – ring en venn 🙂

  • Eirin

   29. mars 2017 at 08:22

   Tusen takk for gode ord, aller beste Lise-vennen min ❤
   Moen går på jobb og vi går på ski. Livet er godt! ???
   Takk for at du er der – mulig det blir noe i forhold til Sulitjelma.
   Klem fra Eirin ?

 2. Hei Eirin og Rune. Jeg sitter på hytta i Resdalen. Lite snø, fint vær og vårstemning. Tenker på dere som gjennomfører «drømmen» deres. Håper dere har det knallfint med flotte naturopplevelser. Nyt reisen og ta vare på hverandre. Gratulerer med dagen Rune??.

  • Eirin

   13. april 2017 at 19:58

   Hei Frode!
   Takk for koslig hilsen! «Bursdagsbarnet» feiret vi med akevitt og snus. Fornøyd med det etter 2,5 mil på ski i påskevær på dagen sin. Vi snakker stadig om hvor heldige vi er som kan gjennomføre et sånt eventyr. Spør hverandre «koss dag e d idag?» Svaret er alltid «lørdag» 🙂 Vi har jo lørdag hver dag et helt halvår! Vi tar godt vare på hverandre og er et godt team på tur.
   Håper du og dine får ei finfin påske i Resdalen!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*