Fra Fyresdal og videre inn i Telemark

3,029 total views, 1 views today

Fin tursti i Fyresdal! ✌

Etter Fyresdal gikk veien nord om Fyresdalsvannet, hvor vi forøvrig hadde et skummelt ku-scenario som du muligens kan få se fim av senere. Jeg opprettholder min redsel for store dyr, for å si det sånn… ???

Vi siktet mot Gjøvdal ?

I Breivik tok vi noen hundre høydemeter i god temperatur. Godt å kjenne at kroppen fungerer, og godt å vite at vi tar sikte på turiststi opp til Mjåvatn med mulighet for et bad! ???

Vi telta der, før vi gikk videre mot Hengeltjørnloftet. Det er ei turisthytte som drives av Aust-Agder turistforening. Det var 4 km å gå dit. Varmen og hyttas nydelige beliggenhet tilsa at her skulle vi benytte oss av Dag sitt gode tilbud. Så vi tok frem bacalao og fant oss godt og vel til rette over natta der! Tusen takk! En vakker plass og et flott opphold. Anbefaler plassen!⚅ Jeg hadde forøvrig intensivkurs i fiske med stang. Ikke godkjent. Kommer også på en eventuell film!??

Koslige Hengeltjørnloftet! ??

Så gikk vi videre lang Nesvatn og telta ved vannet. Fikk omsider godkjent fisketeknikken!???? Vi bestemte oss for å stå opp tidlig for å kjøpe frokost på Dnt-hytta Vindil. Kom dit og tenkte at her er det ikke mye til liv. Stemte det. Ble å koke havregrøt på verandan der, sammen med knotten, før vi rusla videre ned over i Åmli kommune i Aust-Agder. Vi traff en familie fra Nederland, som var Norges-entusiaster. Litt snålt at de første du treffer etter kilometervis midt i skogen er nederlendere! Trivelige folk! ??

We met this lovely family from the Netherlands. They were enthusiastic about Norway and our nature, as they have spent the last 5 years on holiday here. A bit strange though, that the first people we meet after several kilometres in the woods are dutch. Really nice people!?

Koslig familie fra Nederland!?

Selveste Reidar på Furulund! ?

På vår ferd kom vi i prat med Reidar. Han var ikke snauere enn at han ba oss inn på kaffe og kjeks. Trivelig og gjestfri kar! Hadde 4 hoggormer i hagen for å holde musene borte…. Leidy syntes det var spennende, så spennende at hun måtte være i bånd for sin egen sikkerhets skyld. Reidar skulle til butikken et par kilometer lenger sør, og for å rekke åpningstiden fikk vi sitte på med Reidar. Takk Reidar, du er super!

Vi teltet i Åmli, før vi gikk videre torsdag 27. juli. (Gratulere me dan, Kjersti!! ?) Det regnet i alle de 17-18 kilometrene til Åmli sentrum. Vi handlet på Joker og der, og midt i «ingenmannsland» kom plutselig Aasmund. Han er gift med søskenbarnet mitt. De bor i Trondheim. Sjøl om Aasmund er fra traktene, så hva er oddsen for å møtes????

Totalt overraskende slektstreff i Åmli!?❤

Nå var det Åmli Naturcamp som sto for tur. For en perle av en plass! Både verten John, altså kongen av campingplassen, omgivelsene og hytta var innbydende og gjorde sitt til at vi trivdes. Vi fikk også godpris på hytta! Tusen takk John! ??

Utsikt fra hytta på idylliske Åmli Naturcamp?

Frode, Runes søskenbarn, hadde lyst å treffe oss. Han tok med Torbjørn og sønnene og masse god mat og kom på koslig besøk på campingen. Tusen takk for nydelig mat, blant annet en av Runes favoritter – ostepanne, og hyggelig samvær! Frode var så snill og tok med overflødige ting fra sekkene våre. Vi skal nå gå etter vei og har ikke så stort behov for mye utstyr. Takk for hjelpa, Frode! ???

Rune, Frode og Torbjørn! ?

Amundsen og Fredriksen – 2 kule typer! ✌

Frode og Eirin

Som ikke dette var nok fikk vi også sponset hundefór til Leidy av Frode! Voff og tusen takk! ?

Så takket være den lette byrden og nye joggesko, kan vi starte på de siste milene mot målet – lett på tå!???

4 Comments

  1. Snart fram no,stå på???

  2. Ikke langt igjen nå?????????

  3. Grattis med fremkomsten åt dåkk begge.
    Derre kain dåkk sætt på skrytetavla dår ja?????

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*