2,199 total views, 2 views today

Turkompiser av ypperste kvalitet – iallfall etter min målestokk

Når man legger ut på en sånn tur er det mange tanker og følelser med i bildet, både før, underveis og etter. Så aller først må jeg takke disse to – umåtelig glad for at akkurat dere to, Rune og Leidy, var i turfølget. Det har vært støtte og oppmuntring, spenning og artigheter, men også slit og litt vondt, utmattelse og frysing. MEN vi greide det. Sammen! Leidy er en enestående hund, på alle vis! Genuint interessert og opptatt av alt, absolutt ALT, som foregår rundt henne. Hun er en stående fuglehund og har hatt massevis av trening på rype gjennom disse månedene. Hun fungerer veldig bra til tross for sin unge alder! 2 år nå, Leidy <3

Omsorgsfull når jeg (av og til….) datt!

Ivrig og dedikert på «jobb»

Leidy og Binna fant tonen! ? Leidy er veldig sosial og tror at ALLE vil leke med henne

 

Leidy vet å nyte utsikten på en vakker kveld ved fiskevann =)

 

Leidy i dyp konsentrasjon med potelabber – riktig antrukket

Leidy er en fantastisk hund og har vært både til selskap og til nytte, i tillegg til at hun har vært med på sitt livs tur. Uten å vite det. Hun har trukket oss da vi dro pulk når hun hadde lyst til det, og du verden for en iver. Jo mer fart vi ga, jo mer fart ga hun. Så det kunne bli et bra tempo. Men hun var interessert kun hvis det var snakk om bortover eller nedover. I motbakkene gikk det for seint med oss bak med pulk. Viktig at det var lystbetont etter som hun var bare 1,5 år! =) Hvis en av oss hadde henne i selen foran oss på vei opp en bakke med pulk, kunne farten bli så liten at hun like gjerne tok en «pause» og rullet seg på ryggen i snøen mens hun «ventet» på oss.

 

Rune nyter en bedre lunsj!

Også han her da. Er evig takknemlig for å ha blitt så godt kjent og fått bli med på mitt livs eventyr med deg, Rune. Det har vært et heftig halvår, på alle mulige måter. Vi har vært gjennom utrolig mye sammen, av både positive ting og utfordringer. Variasjoner har det vært massevis av, både når det gjelder humør, vær, føre, iver, tålmodighet. Til tross for alt som har skjedd når det ikke skulle skje, ble sagt som var unødvendig å si, ble gjort som ikke burde vært gjort, så greide vi det. Takk og lov. Det kunne vært både telt i brann, skitupp i øyet osv osv. Du har mange flotte egenskaper, som har bidratt til at turen ble så bra. Og jeg har lært masse! Takk!

Du har et vanvittig engasjement i alt du foretar deg, og den store fordelen med det er at du får ting unna i en veldig til fart. Enkelte ganger er derimot farten i største laget, så det plutselig kan komme et utbrudd «Oi!» Da er det ofte noe som har gått for seg i raskeste laget, som da en kasserolle full av vann veltet inne i teltet. På første natta på Magerøya. MEN det går som regel bra! Jeg tror at du (og jeg også…) må være beskyttet fra «høyere hold» eller ha englevakt eller noe. Med alle nestenulykker på turen, er det lett å tro på hjelp «utenfra»  – eller flax, som andre kaller det.

Du er tålmodig, men utålmodig, alt etter hva det gjelder og hvilket humør du sjøl er i. Du kunne være rolig, der jeg trengte det. Du er snill og har omsorg for de som du bryr deg om. Som turkamerat er du nøyaktig og grundig (for det meste), og tar ingen sjanser når det gjelder vær og føre.

Selskinnsluer – en av mange minneverdige opplevelser…….

Tusen hjertelig takk Rune!