5,434 total views, 1 views today

Rune Kjerstad

Er en kar på 45 år, født og oppvokst på Hølonda, som ligger i Melhus kommune i Sør- Trøndelag. Utdannet agronom, skogtekniker og regnskapsmedarbeider. Bor nå i Lysøysund, og har jobbet 4 år i Marine Harvest og trives med det.

Fikk tidlig inn gleden med friluftsliv, gjennom min far som tok meg med på jakt og fisketurer. Det ble etter hvert mange turer med telt, i all slags vær og føre i fjell og daler for å fiske og jakte og fotografere.

For ca 15 år siden vokste ideen om å gå Norge på langs, flere ganger har jeg tenkt, at nå må jeg sette planen ut i livet. Men et eller annet har dukket opp slik, at det ble satt på vent.  Men endelig er starttidspunktet satt, og planlegginga er i gang for fullt.

Drivkraften for å gjennomføre en slik tur, er naturligvis all praktfull natur vi skal gjennom, og få oppleve forandringene dag for dag og å se naturen, både planter og dyr, våkne til liv. Og ikke minst gleder jeg meg til å kunne jage etter all stor ørret som jeg vet finnes i mange vann ned gjennom Norges langstrakte land.  Håper også på litt jakt på Finnmarksvidda.

Tenkte først jeg skulle gå turen alene, men innså etter hvert at det hadde vært hyggelig og kunne dele all inntrykk og naturopplevelser med noen. Traff tilfeldigvis ei dame på puben her i Lysøysund en lørdagskveld, der jeg snakket om mine planer.

En måned etter fikk jeg ei melding fra dama, som lurte på om jeg hadde funnet noen kandidater å ha med. Jeg svarte «Det hadde jeg ikke ennå.» «Jeg blir med hvis du vil,» kom det kontant, og nå sitter vi her begge i skrivende stund og planlegger tur sammen.

tlf – 97897717, mail –  runkjers@gmail.com

Eirin Trøen

Er ei dame fra Rissa, på Fosen i Sør Trøndelag på 45 år. Har vært hjemme mens 4 barn har vokst opp, og er utdannet lærer og jobber som det. I tillegg hjelper jeg andre å få bedre helse ved å være sosial entrepenør i Mannatech.

Jeg har alltid vært glad i trening og turer. Har drevet med håndball, i tillegg til trim utendørs, både gå – og joggeturer, i terrenget og langs veien. Treningsstudioet har i tillegg blitt flittig brukt de siste 11 årene. Så grunnformen er god, noe som gjør det i hele tatt er mulig å vurdere å bli med på en sånn tur!

Gleden over og behovet for å være ute i naturen, har blitt veldig stort de siste årene. Har lenge drømt om å gjøre noe «annerledes» i livet, men har liksom ikke funnet noe svar på hva det skulle være.

På en pub i Lysøysund viste det seg, at løsningen var nær. Lite visste jeg om det, da jeg og ei venninne dro på puben for å høre god musikk og kose oss. Vi kom i prat med en trivelig kar, som jeg hadde mye til felles med, som å være glad i turer, natur, hytteliv og hunder. Norge på langs ble også nevnt, og jeg ble liksom ikke kvitt den tanken.

Jeg tok mot til meg og oppsøkte han. Alt jeg visste var at karen het Rune, så jeg måtte spørre en felles bekjent av oss fra hundemiljøet om etternavn, for å finne telefonnummeret. Jeg «kom rett» og nå er eventyret i full gang med å planlegges.

Jeg elsker å være ute i all slags vær, og er over middels glad i å tyne meg fysisk! Noe annet jeg gleder meg voldsomt til er å kunne ha fokus på øyeblikket og leve her og nå, og uten forstyrrelser fra den hektiske hverdagen. Det blir enormt stas å leve i pakt med naturen, stå opp når det er lyst og ta kveld når det blir mørkt, uten å se på klokka og tenke på alt vi ellers «må» gjøre! For et eventyr!

tlf – 97021303, mail – eirintr@hotmail.com